Skopové po řecku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Skopová plec
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.04 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 137 mg
  • Vláknina 4539.5 mg
  • Vitamín A 4539.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté skopové maso nakrájíme na kostky a spolu s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí osmažíme na oleji. Přidáme rozetřený česnek, poprášíme hladkou moukou, zalijeme vínem a rozmícháme. Přidáme rajčatový protlak, osolíme, okořeníme a zprudka přivedeme k varu. Dále dusíme zvolna pod pokličkou.

  • 2

    Během dušení maso občas zamícháme a podle potřeby podlijeme vodou. Před podáváním vyjmeme celé koření.

  • 3

    Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Komentáře k receptu