Vepřové na víně se zeleninou
Suroviny
- 400 g Kapusta hlávková
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 600 g Vepřová kýta
 - 200 g Šalotka
 - 200 ml Víno bílé
 - 120 ml Olej stolní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Petržel - nať
 - 3 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kmín drcený
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 826 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 331 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 129.3 mg
 - Draslík 1203.2 mg
 - Vláknina 4878.3 mg
 - Vitamín A 4878.3 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 128.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso osolíme a na 80 ml oleje opečeme zprudka z obou stran. Poté položíme na pekáč, zalijeme olejem z pánve a polovinou vína. Maso pečeme asi dvacet pět minut dočervena na 180 stupních C.
 - 
                                2
Z kapusty odstraníme vnější listy a položíme je do vařící vody s kmínem. Šarlotky uložíme od mísy s čistou vařící vodou, po pěti minutách je zchladíme a oloupeme. Oloupané cibulky zprudka opékáme na zbylém víně a 40 ml oleje. Na margarínu pečeme dorůžova česnek a růžičky.
 - 
                                3
Do výpeku přidáme 100 ml vody, povaříme, přidáme protlak, sůl, pepř a směs použijeme jako omáčku k masu. Servírujeme s petrželkou.