Pečené vepřové na víně a koření

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 335 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Vepřové maso libové
  • 60 ml Olej olivový
  • 310 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 4 kávová lžička Koriandr mletý
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 674 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 133.1 mg
  • Draslík 263.2 mg
  • Vláknina 2171.8 mg
  • Vitamín A 2171.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4745.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Koriandr rozdrtíme, maso nakrájíme na kousky, cibuli na kolečka.

  • 2

    Smícháme cukr, sůl, pepř a koriandr. Směs vetřeme do masa a necháme ho marinovat čtyři hodiny.

  • 3

    Na 40 ml oleje maso osmahneme dozlatova, pak ho dáme do pekáče. Do pánve místo něj vložíme zbytek oleje a kolečka cibulí, které osmažíme dozlatova. Přidáme víno, sůl, pepř a chvíli povaříme.

  • 4

    Pak maso zalijeme cibulovou směsí a zakryté ho pečeme v troubě asi hodinu doměkka.

  • 5

    Na talíři ho ozdobíme bazalkou.

Komentáře k receptu