Svíčkové řezy s žampiony na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1892 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 6719 mg
 - Bílkoviny 186 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 1364.9 mg
 - Draslík 3584 mg
 - Vláknina 7461.5 mg
 - Vitamín A 7461.5 mg
 - Vitamín B6 5.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.9 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 107.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Svíčkové ovineme nití, játra osolíme a obalíme v mouce.
 - 
                                2
Na oleji pečeme játra dvě minuty z jedné strany, minutu z druhé. Zbavíme je přebytečného tuku. Na oleji opečeme ještě žemle a kloboučky očištěných hub.
 - 
                                3
Na 30 g másla opékáme šalvěj a svíčkové řezy s jedné strany čtyři minuty, z druhé strany tři minuty. Maso pak osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Do masového výpeku přidáme víno a necháme ho projít varem. Z části zbylého másla a mouky vytvoříme kuličku a po kouskách ji vmícháme do omáčky. Přidáme bujon, sůl a vše zprudka vaříme pět minut za stálého míchání, nakonec přidáme i zbytek másla.
 - 
                                5
Žemle potřeme paprikou, přidáme maso, játra a žampionový klobouček, posypeme petrželkou a polijeme omáčkou. Pokrm podáváme s uvařenými bramborami.