Holoubata na chlebu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Játra kuřecí
  • 50 g Sardelové řezy
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Bujón houbový
  • 200 ml Víno červené
  • 8 ks Holoubata
  • 16 plátek Chléb toastový
  • 2 polévková lžíce Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 884 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 876 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 311.9 mg
  • Draslík 969.5 mg
  • Vláknina 7520 mg
  • Vitamín A 7520 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Holoubata rozpůlíme, okořeníme solí a pepřem a opečeme na másle. Zalijeme vínem a pod poklicí dusíme v troubě cca 25 minut.

  • 2

    Poté holoubata vyndáme, zhruba odkostíme a maso necháme v teple. Do šťávy vmícháme koňak, jemně nakrájenou pomerančovou kůru s prolisovanými sardelkami a játra z holoubat. Poté ještě asi 10 minut dusíme.

  • 3

    Půlky holoubat klademe na opečené plátky chleba a zalijeme trochou bujónu. Zbývající bujón podáváme v omáčníku.

Komentáře k receptu