Okoun na bílém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 250 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 60 mg
 - Draslík 406.7 mg
 - Vláknina 1897.5 mg
 - Vitamín A 1897.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 104.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Okouna rozporcujeme a rybí plátky osolíme, opepříme, potřeme citrónovou šťávou, worcestrovou omáčkou, lehce obalíme v hladké mouce a na másle podusíme.
 - 
                                2
Mezitím smícháme smetanu s vínem, 5 minut povaříme a podle chuti okořeníme. Očištěné žampióny nakrájíme na jemné plátky a podusíme.
 - 
                                3
Hotové plátky okouna obložíme žampióny, přelijeme horkou omáčkou a posypeme zelenou petrželkou.
 - 
                                4
Podáváme s rýží, těstovinami nebo s brambory a doplníme salátem.