Fazole na bílém víně zapečené s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 872 kcal
 - Sacharidy 137 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 342 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 137 g
 - Cholesterol 306.7 mg
 - Draslík 4008.5 mg
 - Vláknina 60879.5 mg
 - Vitamín A 60879.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a oloupané šalotky nakrájíme na kolečka a osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme fazole a za občasného míchání smažíme přibližně 7 minut.
 - 
                                2
Fazole osolíme a opepříme, přilijeme bílé víno a 150 ml vody. Dusíme přikryté pokličkou asi 10 minut.
 - 
                                3
Poté fazolemi naplníme zapékací misky, navrch do každé vyklepneme jedno vejce a přidáme pepř a sůl.
 - 
                                4
Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 8 minut tak, aby se srazil pouze bílek.