Mořský ďas na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 539 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 74.5 mg
 - Draslík 1099.3 mg
 - Vláknina 917.5 mg
 - Vitamín A 917.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybu omyjeme, uřízneme jim hlavu, vykucháme je a vyřežeme z nich plátky. Hlavy a odřezky dáme do hrnce s trochou vody, jedním stroužkem česneku, 10 g petrželky a špetkou soli. Vaříme vše asi 20 minut a takto získaný rybí vývar jemně scedíme.
 - 
                                2
Oloupeme cibuli, pokrájíme ji na tenká kolečka, omyjeme zbývající petrželku, osušíme a jemně nasekáme. Cibuli osmažíme v pánvi na 20 g másla, přidáme rybí plátky, přilijeme rybí vývar, citronovou šťávu a bílé víno a na mírném plameni ryby asi 5 minut povaříme.
 - 
                                3
Plátky vyjmeme děrovanou lžící a rozložíme je na servírovací mísu. Tekutinu v pánvi zčásti vyvaříme na prudkém plameni, vmícháme do omáčky zbývající máslo a zbývající petrželku, hotovou omáčkou rybí plátky přelijeme a podáváme na stůl.