Mušle s rajčaty a vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 808 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 2692 mg
 - Bílkoviny 92 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 210 mg
 - Draslík 2795.8 mg
 - Vláknina 9663 mg
 - Vitamín A 9663 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 69.8 mg
 - Vitamín E 4.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibulky oloupeme a i se zelenou částí nakrájíme na tenké proužky. Oloupeme celer a mrkev, celer nakrájíme na kostičky, mrkev na plátky. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme zeleninu a krátce podusíme. Vmícháme bylinky a rajčata i se šťávou a necháme asi 15 minut povařit. Mušle důkladně omyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou. Do rajské omáčky přilijeme víno a necháme je povařit. Vyjmeme rozmarýn a omáčku dochutíme solí, pepřem a cayenským pepřem. Vložíme mušle, zakryjeme pokličkou a vaříme na prudkém plameni asi 10 minut. Hrncem občas silně zatřeseme. Hotové mušle s omáčkou rozdělíme na předehřáté talíře.
 - 
                                2
Podáváme s rozpečenou bagetou, kterou namáčíme do lahodné omáčky.
 - 
                                3