Toasty s mušlemi a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 751 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 616 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 17.5 mg
 - Draslík 1468.3 mg
 - Vláknina 11297.5 mg
 - Vitamín A 11297.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 70.7 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bagetu šikmo nakrájíme na plátky a dozlatova je opečeme v pánvi na 2-3 lžících rozehřátého oleje. Vyjmeme na papírovou utěrku a necháme okapat.
 - 
                                2
Žampiony očistíme, otřeme navlhčenou papírovou utěrkou a nakrájíme na lupínky. Okapaná rajčata nadrobno nasekáme.
 - 
                                3
Mušle osušíme. Sval nebo-li ořech podle velikosti vodorovně přepůlíme, jikry nebo-li korál opatrně uvolníme.
 - 
                                4
Sval lehce poprášíme moukou a po obou stranách opečeme na zbývajícím olivovém oleji. Přidáme jikry a krátce opečeme. Vše vyjmeme z pánve.
 - 
                                5
V uvolněné pánvi podusíme žampiony a šalotku. Přidáme mušle, rajčata a petrželku. Opékáme asi 30 sekund. Přilijeme víno a povaříme do zhoustnutí. Přidáme na jemné nudličky nakrájenou chilli papričku a prohřejeme. Rozdělíme na toasty a horké podáváme