Dušené kuře s bylinkami
Suroviny
- 60 g Mandle
 - 900 g Kuřecí prsa
 - 60 g Kaštany jedlé
 - 15 g Muškátový oříšek
 - 50 g Skořice mletá
 - 60 g Bylinky čerstvé - svazek
 - 30 g Pomerančová kůra
 - 15 g Cukr třtinový
 - 120 g Hroznové víno
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 80 ml Olej olivový
 - 300 ml Víno bílé
 - 300 ml Vývar drůbeží
 - 180 ml Ocet vinný
 - 10 ks Šalotka
 - 3 ks Mrkev kořen
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1159 kcal
 - Sacharidy 116 g
 - Tuky 296 g
 - Sodík 1050 mg
 - Bílkoviny 65 g
 - Uhlovodany 108 g
 - Cholesterol 144 mg
 - Draslík 2650 mg
 - Vláknina 28360 mg
 - Vitamín A 28360 mg
 - Vitamín B6 3.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.8 mg
 - Vitamín E 4.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí maso nakrájíme na kousky. Ve velkém kastrolu se silným dnem rozehřejeme olivový olej a opékáme na něm 6 minut na středním ohni za stálého míchání dozlatova maso, šalotky nebo cibulky a mrkev.
 - 
                                2
Do kastrolu přidáme všechny ostatní suroviny kromě kuliček hroznového vína a pokrm za občasného zamíchání dusíme na mírném ohni tak dlouho, až je maso úplně měkké.
 - 
                                3
Kuličky vína rozpůlíme, zbavíme zrníček a vmícháme do pokrmu až těsné před podáváním. Pokrm podáváme s divokou rýží nebo s bramborovou kaší. Porce ozdobíme čerstvými bylinkami.