Kuřecí čtvrtky s višňovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1040 kcal
 - Sacharidy 114 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 857 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 111 g
 - Cholesterol 16.3 mg
 - Draslík 1815.6 mg
 - Vláknina 26837.5 mg
 - Vitamín A 26837.5 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do pekáčku dáme kuřecí maso, přidáme rozdrcený pepř, slaninu, jalovčinky, portské a červené víno, višně a případně jejich šťávu a kolečka šalotek. Osolíme a opepříme. Marinujeme 24 hodin.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme máslo a ořechový olej a kuřecí maso osmažíme z každé strany. Osmažené maso vrátíme do marinády, šťávu a tuk z pánve uschováme. Pekáček s kuřetem v marinádě zakryjeme alobalem a pečeme 20 minut při 180 °C. Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Šťávu a tuk na pánvi zaprášíme moukou a provaříme několik minut. Přilijeme marinádu a znovu přivedeme k varu. Potom stáhneme oheň a omáčku 10 minut povaříme.
 - 
                                3
Kuřecí maso přelijeme višňovou omáčkou a podáváme.