Koroptev na olivách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 1424 mg
 - Bílkoviny 72 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 151.1 mg
 - Vláknina 5977.5 mg
 - Vitamín A 5977.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Koroptve omyjeme, osušíme a zevnitř potřeme solí a pepřem. Šalvěj omyjeme, lístky otrháme a vložíme do břišní dutiny koroptví.
 - 
                                2
Koroptve po povrchu osolíme, obalíme plátky šunky převážeme kuchyňskou nití.
 - 
                                3
Olej rozehřejeme a koroptve ze všech stran osmažíme dozlatova. Přilijeme víno.
 - 
                                4
Játra z koroptví omyjeme, nadrobno nasekáme a s olivami přidáme k masu. Přilijeme vývar a dusíme asi 30 minut doměkka.