Řízek se šalotkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 587 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 129 mg
 - Draslík 796.2 mg
 - Vláknina 1467.5 mg
 - Vitamín A 1467.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Řízky osušíme a lehce naklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Šalotku a česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Pánev rozehřejeme na silném plameni. Položíme na ní řízky a po každé straně smažíme 2-3 minuty. Vyndáme a v alobalu udržujeme teplé.
 - 
                                2
Na středně velkém plameni rozpustíme máslo. Podusíme na něm šalotky a česnek asi 5 minut. Přilijeme červené víno, koňak a necháme 5 minut vyvařit. Tymián omyjeme a osušíme, lístky otrháme. Omáčku ochutíme solí a pepřem. Nalijeme na řízky, posypeme lístky tymiánu a servírujeme.