Dušené hovězí s pomeranči
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1099 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 75 g
 - Sodík 216 mg
 - Bílkoviny 69 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 280 mg
 - Draslík 1185 mg
 - Vláknina 2764.8 mg
 - Vitamín A 2764.8 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 113.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso pokrájíme na větší kousky, osolíme a opepříme. Pokrájené maso osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme pokrájenou šalotku, pepř a zalijeme vínem. Zakryté dusíme 40 minut.
 - 
                                2
Hrozinky opláchneme teplou vodou, osušíme a přimícháme do omáčky, poté dusíme dalších 35 minut. Asi 10 minut před koncem vaření oloupeme pomeranče a rozdělíme je na měsíčky. Šťávu zachytíme do misky, přidáme k ní smetanu a škrob (Solamyl) a dobře promícháme.
 - 
                                3
Vmícháme do hrnce s masem, přisypeme pomeranče.
 - 
                                4
Necháme povařit, nikoliv však vařit.
 - 
                                5
Ihned servírujeme.