Vepřové maso s lilky
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 600 g Lilek
 - 300 g Rajčata
 - 6 g Petržel - nať
 - 6 g Bobkový list
 - 1500 g Vepřová plec
 - 70 g Paprika zelená
 - 70 g Paprika červená
 - 6 g Tymián čerstvý
 - 30 ml Olej olivový
 - 1200 ml Hovězí vývar základní
 - 200 ml Víno růžové
 - 30 ml Protlak rajčatový
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 784 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 177.5 mg
 - Draslík 1316.1 mg
 - Vláknina 10239.7 mg
 - Vitamín A 10239.7 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
 - 
                                3
Papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na větší kusy.
 - 
                                4
Rajčata a lilky nakrájíme na plátky.
 - 
                                5
Olej rozpálíme a osmahneme na něm po dobu 20 minut maso a přendáme ho na teplé místo.
 - 
                                6
Do pánve dáme cibuli a papriku, restujeme 5 minut.
 - 
                                7
Pak přidáme lilek a rajčata a necháme restovat dalších 10 minut. Přilijeme víno, protlak, vývar, přidáme zpět maso, do omáčky vmícháme česnek a bylinky. Vše uvedeme k varu a přiklopené dusíme 120 minut.
 - 
                                8
Uvařené maso vyjmeme, z omáčky odstraníme bylinky. Dochutíme solí a pepřem, vrátíme maso a servírujeme.