Kapucínský pudink se svařeným vínem
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 80 g Ořechy vlašské
 - 100 g Cukr krupice
 - 20 g Strouhanka
 - 210 g Cukr moučkový
 - 80 g Piškoty dětské
 - 40 g Kakao
 - 8 ks Vaječný bílek slepičí
 - 8 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Citronová kůra
 - 2 ks Hřebíček
 - 1 ks Skořice celá
 - 0.25 l Víno červené
 - 1 polévková lžíce Rum
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1027 kcal
 - Sacharidy 113 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 202 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 96 g
 - Cholesterol 767.4 mg
 - Draslík 420.4 mg
 - Vláknina 14320.5 mg
 - Vitamín A 14320.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo utřeme se 150 g cukru, přidáme postupně žloutky a důkladně vymícháme. Přidáme kakao se zbytkem cukru, třeme a přilijeme rum. Zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků, strouhané ořechy a rozdrobené piškoty.
 - 
                                2
Těsto přemístíme do vymazané a vysypané formy, uzavřeme a dáme vařit do hrnce s vroucí vodou. Puding vaříme cca 60 minut. Hotový vyklopíme, přelijeme svařeným červeným vínem a podáváme.
 - 
                                3
Víno svaříme s cukrem, celou skořicí, kouskem citronové kůry a hřebíčkem.