Zvěřina na portském
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 400 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 178.5 mg
 - Draslík 156.4 mg
 - Vláknina 1020.5 mg
 - Vitamín A 1020.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykostíme divoké kachny, pomeleme stehna a smícháme s vejci, smetanou, solí a pepřem. Směsí potřeme prsa, zabalíme do těsta a opečeme po všech stranách na másle.
 - 
                                2
Dohněda opečeme kosti na oleji a nakrájenou cibuli, přidáme vývar a 45 minut vaříme. Omáčku scedíme a povaříme, než začne houstnout.
 - 
                                3
Kachnu dáme dopéct do trouby na 12 minut při teplotě 170°C.
 - 
                                4
Kachnu podáváme přelitou omáčkou.