Štika na víně s houbami
Suroviny
- 800 g Štika obecná
 - 400 g Houby čerstvé
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 30 g Mouka pšeničná hladká
 - 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 250 ml Víno bílé
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 119 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 135.3 mg
 - Draslík 594.3 mg
 - Vláknina 7817.1 mg
 - Vitamín A 7817.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.6 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Štiku očistíme, naporcujeme, osolíme a opepříme. Houby očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno a smícháme s moukou.
 - 
                                2
Porce ryby obalíme v mouce s petrželovou natí, z obou stran osmažíme na másle, zalijeme vínem a pod poklicí dusíme v předehřáté troubě, až je ryba téměř měkká.
 - 
                                3
Na pánvi zpěníme na oleji cibuli s houbami, podusíme a přidáme ke štice. Směs přelijeme smetanou a ještě zhruba 5 minut dusíme.