Lanýžová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 147 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 126 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 18 mg
 - Draslík 86.8 mg
 - Vláknina 239.8 mg
 - Vitamín A 239.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lanýže očistíme, nakrájíme na nudličky a podusíme na 2 lžících rozehřátého másla.
 - 
                                2
Poté přilijeme obě vína a masový vývar a povaříme do mírného zhoustnutí. Přimícháme hnědou omáčku, ochutíme solí a pepřem. Nakonec zašleháme zbylé máslo.
 - 
                                3
Omáčka je vhodná k masům, zejména k perličce.