Zapečená slezina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 1191 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 177.3 mg
 - Draslík 431.7 mg
 - Vláknina 9287.5 mg
 - Vitamín A 9287.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi rozpálíme sádlo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme naškrábanou slezinu, sůl, pepř, jalovec, citronovu šťávu. Opékáme 5 minut za stálého míchání, nakonec zalijeme vínem a vmícháme strouhanku. Vzniklou směs bohatě namažeme na toastový chléb a dáme na plech zapéct do středně vyhřáté trouby asi na 10 minut.