Kuře s burgundskou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1387 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 185.5 mg
 - Draslík 1257.7 mg
 - Vláknina 3238.3 mg
 - Vitamín A 3238.3 mg
 - Vitamín B6 2.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na hlubší pánvi rozpálíme trochu oleje a osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky. Na výpeku zpěníme cibuli nadrobno a vše vyjmeme děrovanou naběračkou a odložíme na později.
 - 
                                2
Kuřecí prsa naklepeme přes mikroten, osolíme, opepříme a poprášíme moukou, vložíme na výpek v pánvi a zprudka opečeme ze všech stran. Přidáme tymián, bobkový list a zalijeme brandy. K masu vrátíme opečenou cibuli a slaninu, podlijeme vínem a zakryté hodinu necháme dusit na mírném ohni. Vyjmeme bobkový list i maso, šťávu dosolíme a dopepříme, necháme povařit pár minut, aby se tekutina zredukovala. Vrátíme maso zpět a porce podáváme přelité šťávou a ozdobené snítkou petrželky.