Masová pochoutka s omáčkou z rybízového rosolu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1210 kcal
 - Sacharidy 103 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 1064 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 102 g
 - Cholesterol 178.8 mg
 - Draslík 1753.9 mg
 - Vláknina 25800 mg
 - Vitamín A 25800 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 125.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na prkénko dáme vždy 2 ks šunky tak, aby se okraje překrývaly. Z klobás vymačkáme maso a rozdělíme je na 4 díly. Každý díl dáme na plátky šunky a rozmačkáme, aby se pokryly celé plátky šunky. Doprostřed dáme na 5 mm silné proužky nakrájené králičí maso a přidáme 1 lžíci rybízového rosolu. Zarolujeme a spíchneme párátky. Dáme na plech a pečeme 20 minut. Mezitím dáme do hrnce víno a nadrobno nakrájenou šalotku, vaříme 10 minut. Poté přimícháme 4 lžíce rybízového rosolu a hned jak se prohřeje, sejmeme ho z plotny a přimícháme máslo.
 - 
                                2
Rosol z rybízu [52833]:
 - 
                                3
Malý talířek dáme do ledničky vychladnout. Omytý rybíz dáme do sklenic, které dáme do velkého hrnce se studenou vodou. Takto celé pomalu přivedeme k varu a vaříme hodinu. Mezitím občas bobule rozmáčkneme. Poté scedíme přes mušelín a necháme celou noc odkapávat. Ráno tekutinu odměříme a nalijeme do hrnce. Na každých 500 ml šťávy dáme 500 g cukru. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Vyndáme talířek z ledničky, nalijeme na něj tekutinu a dáme na 5 minut zpět do ledničky. Poté zkusíme, zda je hmota ztuhlá. Pokud ne, vaříme dalších 5 minut a proces zopakujeme. Pokud ano, naplníme skleničky a uzavřeme.