Alkoholová specialita ze starého Říma
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 127 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 107.9 mg
 - Vláknina 5228 mg
 - Vitamín A 5228 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Půlku vína vlijeme do hrnce, přidáme med, kůru z jednoho citrónu, skořici a badyán. Na mírném ohni přivedeme k varu a ihned stáhneme ze sporáku. Necháme vychladnout, vyjmeme koření a vlijeme zpátky do sklenice k zbylému vínu. Láhví zatřepeme, aby se vařené víno spojilo s nevařeným. Poté láhev zavíčkujeme a odložíme na studené místo odležet.