Pikardské jarní kuře na estragonu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1008 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 75 g
 - Sodík 563 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 210 mg
 - Draslík 1965.7 mg
 - Vláknina 7847.5 mg
 - Vitamín A 7847.5 mg
 - Vitamín B6 2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 73.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dvě menší (asi 700 g) omytá a osušená jarní kuřátka zevnitř osolíme, opepříme. Z velkého svazku čerstvého estragonu odložíme několik snítek stranou, zbytek nahrubo nasekáme. Oloupaný česnek prolisujeme a smícháme se změklým máslem.
 - 
                                2
Polovinou česnekového másla vymažeme kuřata zevnitř, poté je položíme na pekáč a pomažeme zbytkem česnekového másla. Osolíme, opepříme, posypeme sekaným estragonem a podlijeme suchým bílým vínem.
 - 
                                3
Pečeme 1 - 1¼ hodiny v troubě předehřáté na 180°C do zlatova a do křupava. Upečená kuřata přendáme na talíř a zakryjeme alobalem, aby zůstala teplá. Do výpeku nalijeme šlehačku a za stálého míchání zvolna povaříme 4 - 5 minut, až omáčka zhoustne.
 - 
                                4
Půlky kuřátek podáváme ozdobené estragonem, podlité smetanovou omáčkou.