Jehněčí na na čínský způsob s česnekem a paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí kýta
  • 50 g Houby sušené
  • 300 ml Víno rýžové čínské
  • 2 kávová lžička Solamyl
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 4 ks Cibule lahůdková
  • 3 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 5 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citrónová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 104.8 mg
  • Draslík 961.3 mg
  • Vláknina 4163.2 mg
  • Vitamín A 4163.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné jehněčí maso z kýty, které zbavíme blan, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké proužky. Vložíme ho do mísy a zelijeme rýžovým vínem. Necháme ho 30 minut odležet. Omyté papriky rozkrojíme, odstraníme z nich jadřince a nakrájíme je na proužky. Oloupané stroužky česneku posekáme nadrobno, jarní cibulky nakrájíme na kroužky. Z chemicky neošetřeného citrónu nastrouháme plnou lžíci citrónové kůry. Sušené houby namočíme do vody.

  • 2

    Maso z vína scedíme, víno zachytíme. Odkapané maso promícháme se solí, pepřem, zázvorem a Solamylem. V hluboké pánvi rozehřejeme sádlo, na něm zprudka (3-5 minut) orestujeme nudličky masa dozlatova. Poté maso vyjmeme, odložíme do rendlíku a uchováme v teple.

  • 3

    Na stejném omastku zpěníme za stálého míchání česnek s cibulí, přidáme papriky, scezené omyté houby a vše krátce osmažíme. Přilejeme víno z masa s 3 lžícemi horké vody, přimícháme 1 lžičku sójové omáčky, 2 lžičky cukru, citrónovou kůru, přidáme maso, promícháme a krátce 5-7 minut, pod pokličkou podusíme.

  • 4

    Porce masa se zeleninou podáváme hned horké.

Komentáře k receptu