Moravský králík
Suroviny
- 150 ml Olej rostlinný
 - 100 ml Víno bílé
 - 100 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 5 stroužek Česnek
 - 1.5 kg Králík
 - 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 - 2 polévková lžíce Kečup
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 776 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 565 mg
 - Bílkoviny 77 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 215 mg
 - Draslík 805.3 mg
 - Vláknina 910.5 mg
 - Vitamín A 910.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Králíka naporcujeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
V oleji rozmícháme papriku, pepř, sůl, přilijeme vodu, víno a vmícháme hořčici, kečup, cibuli a česnek.
 - 
                                3
Porce králíka vložíme do pekáče, přelijeme připravenou směsí, zakryjeme fólií a necháme přes noc marinovat.
 - 
                                4
Pekáč s namarinovaným králíkem vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme zhruba dvě hodiny. Podle potřeby podlijeme horkou vodou.