Sýrová tortilla s omáčku z tomatillos

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Rajčata zelená
  • 60 g Gouda
  • 75 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Chilli paprička zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 232.6 mg
  • Vláknina 4695.5 mg
  • Vitamín A 4695.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku, špetku soli, kypřicí prášek, 2 lžíce oleje a 75 ml teplé vody. Těsto hněteme cca 10 minut, dokud není vláčné. Poté necháme 20 minut odpočinout.

  • 2

    Sýr nahrubo nastrouháme. Na omáčku oloupeme česnek a cibuli a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka a nasekáme. Vše pak rozmixujeme v mixéru na pyré. Přidáme nakrájená zelená rajčata a ještě promixujeme. Osolíme, opepříme a dochutíme koriandrem.

  • 3

    Těsto rozdělíme na 4 díly a na pomoučeném vále rozválíme na tenké placky. Každou posypeme sýrem, přeložíme na čtvrtku, stiskneme, znovu vyválíme a okraje přimáčkneme.

  • 4

    V pánvi postupně rozpálíme olej a každou tortillu smažíme z obou stran cca 4 minuty dokřupava. Podáváme ještě horké, se studenou zelenou omáčkou.

Komentáře k receptu