Petrželková omáčka s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 62 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 127.1 mg
 - Vláknina 2185.8 mg
 - Vitamín A 2185.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.8 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajča spaříme vroucí vodou, oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadérka a nadrobno nakrájíme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme najemno. Petrželku opláchneme, osušíme a lístky rovněž najemno nasekáme.
 - 
                                2
Olej našleháme s octem, oreganem, cayenským pepřem, ochutíme solí a pepřem. Vmícháme ostatní připravené suroviny a necháme 2h odležet při pokojové teplotě.