Pečený rostbíf s kořením a se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Kedlubna
  • 80 g Celer bulvový
  • 100 g Kapusta růžičková
  • 200 g Brambory
  • 80 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Voda pitná
  • 200 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Nové koření celé
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 2 kg Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 polévková lžíce Hořčice v prášku
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1423 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 137 g
  • Sodík 739 mg
  • Bílkoviny 113 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 285 mg
  • Draslík 2479.3 mg
  • Vláknina 29549.9 mg
  • Vitamín A 29549.9 mg
  • Vitamín B6 3.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme se solí, hořčičným práškem, oreganem, tymiánem, bazalkou. Mrkev, kedlubnu, celer, kapustičky a brambory očistíme a nakrájíme na kousky. Víno smícháme s vodou a worcesterem. Maso omyjeme a osušíme.

  • 2

    V připravené moučné směsi dobře obalíme maso ze všech stran a necháme alespoň 10 minut odstát. Poté maso vložíme do pekáče, přelijeme směsí vína, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a v předehřáté troubě pečeme zhruba 80 minut, aby byl středně propečený (krvavý rostbíf pečeme 60 minut, dobře propečený 100 minut). V průběhu pečení maso přeléváme šťávou, je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Zhruba půl hodiny před koncem pečení vložíme k masu připravenou zeleninu a dopečeme.

  • 3

    Maso přeložíme na nahřátou servírovací mísu, obložíme upečenou zeleninou, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu