Bílkové sušenky s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Mandle
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 40 g Cukr moučkový
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 0.25 kávová lžička Tresť mandlová
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 173.8 mg
  • Vláknina 4880 mg
  • Vitamín A 4880 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, máslo rozpustíme.

  • 2

    Prosátý cukr vymícháme v míse s bílky, přidáme máslo, prosátou mouku, tresť a mandle. Dobře vypracujeme.

  • 3

    Z těsta na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme lžící malé placičky dál od sebe, aby se při pečení neslily. V předehřáté troubě pečeme asi 8 minut, až sušenky zezlátnou. Hned sundáme z plechu a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu