Karbanátky s rajčatovou salsou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Maso mleté - mix
  • 600 g Rajčata
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.13 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Feferony
  • 2 ks Cibule červená
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 7 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.13 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 745 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 354 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 123.1 mg
  • Draslík 455.1 mg
  • Vláknina 7451.5 mg
  • Vitamín A 7451.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso promícháme s vejcem a strouhankou a směs výrazně osolíme a opepříme. Mokrýma rukama vytvarujeme 4 karbanátky a smažíme je na pánvi na másle a oleji po každé straně 6 minut. Karbanátky vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 2

    Rajčata oloupeme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na kostičky. Smícháme je s oloupanou, nasekanou cibulí a nakrájenými feferonkami. Ochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a petrželkou.

  • 3

    Salsu upravíme spolu s karbanátky na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu