Vejce s chorizem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 2 kávová lžička Oregano sušené
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 0.18 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 390 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 459.2 mg
  • Draslík 621.6 mg
  • Vláknina 2895.3 mg
  • Vitamín A 2895.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké pánvi rozpustíme sádlo, přidáme maso a smažíme za stálého míchání. Vložíme utřený česnek, oregano, skořici, mletý hřebíček, pepř a smažíme ještě 4 minuty.

  • 2

    Přidáme sherry, cukr, sůl, promícháme a smažíme 3 - 4 minuty, odstavíme.

  • 3

    Vejce rozšleháme s kousky rajčat a jemně posekanou cibulí.

  • 4

    Směs chorizo dáme zpět na oheň, prohřejeme a vlijeme vaječnou směs. Smažíme za stálého míchání, až jsou vejce skoro pevná. Vmícháme mléko nebo smetanu a dochutíme kořením. Ozdobíme zeleným oreganem a podáváme s teplými tortillami.

Komentáře k receptu