Vejce s chorizem
Suroviny
- 500 g Vepřové maso mleté
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Hřebíček
- 2 kávová lžička Oregano sušené
- 0.5 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 6 ks Vejce slepičí
- 3 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Mléko polotučné
- 0.18 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 36 g
- Sodík 390 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 459.2 mg
- Draslík 621.6 mg
- Vláknina 2895.3 mg
- Vitamín A 2895.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ve velké pánvi rozpustíme sádlo, přidáme maso a smažíme za stálého míchání. Vložíme utřený česnek, oregano, skořici, mletý hřebíček, pepř a smažíme ještě 4 minuty. 
- 
                                2Přidáme sherry, cukr, sůl, promícháme a smažíme 3 - 4 minuty, odstavíme. 
- 
                                3Vejce rozšleháme s kousky rajčat a jemně posekanou cibulí. 
- 
                                4Směs chorizo dáme zpět na oheň, prohřejeme a vlijeme vaječnou směs. Smažíme za stálého míchání, až jsou vejce skoro pevná. Vmícháme mléko nebo smetanu a dochutíme kořením. Ozdobíme zeleným oreganem a podáváme s teplými tortillami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        