Tortillový koláč s chorizem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 350 g Sýr Čedar
  • 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 300 ml Créme fraiche
  • 120 ml Zakysaná smetana
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 12 ks Tortilla
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1070 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 758 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 131.7 mg
  • Draslík 666.3 mg
  • Vláknina 14984.5 mg
  • Vitamín A 14984.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme mleté maso a drcený česnek, mícháme na mírném ohni, až maso zhnědne. Přidáme oregano, skořici, hřebíček, pepř a dusíme 3–4 minuty, pak přidáme sherry, cukr a sůl. Mícháme 3–4 minuty, aby se chutě spojily, odstavíme. Tortilly nakrájíme na 2 cm široké proužky. Do pánve nalijeme olej a rozpálíme. Tortilly usmažíme, až jsou křehké a zlatohnědé.

  • 2

    Polovinu masové směsi rozprostřeme do pekáče, na ně položíme polovinu tortillových proužků a strouhaný sýr, pak přidáme créme fraiche. Vrstvy zopakujeme. Pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 20–25 minut.

  • 3

    Všechny suroviny na omáčku mimo smetany dáme do mixéru. Trochu koriandru si necháme na posypání. Rozmixujeme dohladka, vložíme do rendlíku a vaříme 5 minut. Přidáme smetanu, sůl, pepř a zamícháme.

  • 4

    Omáčkou přelijeme zapečený pokrm a ihned podáváme posypané koriandrem.

Komentáře k receptu