Salát z nopalitos

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 120 ml Ocet jablečný
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 61 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 258 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 182.2 mg
  • Vláknina 3795 mg
  • Vitamín A 3795 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nopalitos vložíme do mísy, zalijeme je vodou, aby byly ponořené, necháme 30 minut stát, slijeme, vyměníme vodu a máčíme ještě 30 minut.

  • 2

    Papriku překrojíme, vyndáme semena, položíme řezem dolů do pánve, grilujeme na sucho, až bude slupka černá. Vložíme do igelitového sáčku, necháme 20 minut zapařit.

  • 3

    V menší pánvi zahřejeme olej, přidáme plátky česneku a smažíme, až začnou zlátnout. Děrovanou naběračkou je přendáme do mísy, olej ochucený česnekem slijeme, odložíme aby vychladl.

  • 4

    Do mísy přidáme plátky červené cibule a zalijeme octem. Papriku vyndáme ze sáčku, oloupeme, dužinu pokrájíme na proužky a přidáme do mísy.

  • 5

    Nopalitos necháme okapat, vsypeme do mísy, osolíme a zalijeme česnekovým olejem. Promícháme, uložíme do chladu.

  • 6

    Podáváme posypané nasekaným koriandrem. Jako příloha se nejvíc hodí křehký chléb.

Komentáře k receptu