Vepřové s rýží a fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 g Fazole červené
  • 500 g Rýže Basmati
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 kg Vepřová plec
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1232 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 186 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 192.5 mg
  • Draslík 2161 mg
  • Vláknina 34304 mg
  • Vitamín A 34304 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso rozdělíme na čtyři velké steaky a potřeme je jerk omáčkou (dostupná např. v Tescu).

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm opečeme 4 minuty z každé strany.

  • 3

    Mezitím zalijeme bujon 150 ml horké vody a přidáme i kokosové máslo. Vmícháme na plátky nakrájené jarní cibulky. Celé to dáme do hrnce. Vsypeme i rýži a fazole. Podle potřeby podléváme vodou.

  • 4

    Vepřové steaky podáváme s ochucenou rýží. Přelijeme zbylou omáčkou (či výpekem z masa).

Komentáře k receptu