Chimichangas
Suroviny
- 90 g Sýr Gouda 45%
 - 225 g Maso mleté - mix
 - 225 g Rajčata
 - 225 g Fazole červené sterilované
 - 140 ml Zakysaná smetana
 - 100 ml Omáčka Guacamole
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Česnek sušený
 - 6 ks Cibule
 - 6 ks Tortilla
 - 1 ks Rajčata
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 1 špetka Oregano sušené
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 0.04 dl Olej olivový
 - 0.07 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 333 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 29.2 mg
 - Draslík 594.1 mg
 - Vláknina 17072.4 mg
 - Vitamín A 17072.4 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.5 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tortily zabalíme do alobalu a nahřejeme asi 5 minut v troubě, aby změkly.
 - 
                                2
Chilli con carne si připravíme tak, že v hrnci rozpálíme olej a necháme maso orestovat, mícháme aby se nespeklo. Přidáme nakrájenou cibuli, posypeme kmínem, chili, oreganem, solí, pepřem, cukrem a vmícháme mouku a česnek. Na mírném ohni vaříme za stálého míchání si 3 minuty. Přidáme konzervovaná rajčata i se šťávou a dusíme asi 30 minut. Červené fazole v konzervě přecedíme a přidáme k pokrmu. Zamícháme, prohřejeme a odstavíme.
 - 
                                3
Do středu každé tortily dáme asi 2 lžíce směsi, ozdobíme salátem, cibulí a nastrouhaným sýrem. Přeložíme ze všech 4 stran, až vznikne balíček, ze kterého nemůže nápň unikat.
 - 
                                4
Ve velké pánvi rozpálíme olej a na mírném ohni smažíme nejprve složenou stranou dolů. Smažíme asi 3 minuty z každé strany, vyjmeme a necháme okapat.
 - 
                                5
Hotové balíčky polijeme omáčkou guacamole a zakapeme smetanou. Posypeme nasekanými rajčaty a ihned podáváme s rýží nebo salátem.