Žebírko v pikantní smetanové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 280 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Kakao - prášek
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Citrony
  • 1 kg Vepřová žebra
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Řeřicha
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 759 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 387 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 206.1 mg
  • Draslík 657.6 mg
  • Vláknina 3379 mg
  • Vitamín A 3379 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žebírko v kuse necháme grilovat 20-25 minut při teplotě 200°C, přebytečný tuk slijeme.

  • 2

    Smícháme kakao, mouku, kmín, papriku, oregano, sůl, pepř, vodu, med a směsí přelijeme žebírko. Snížíme teplotu na 180°C a pečeme v troubě ještě 30 minut, dokud se omáčka nevypeče a maso nezměkne.

  • 3

    Hotové žebírko nakrájíme na kousky a přendáme na talíř.

  • 4

    Do výpeku v pekáči vlijeme smetanu a dáme na mírný oheň. Přivedeme k varu a hotovou omáčkou přelijeme maso na talíři.

  • 5

    Ozdobíme plátky citronu a řeřichou. Podáváme s rýží a avokádovým nebo rajčatovým salátem.

Komentáře k receptu