Bramborové tortilly s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 384 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 490.7 mg
 - Draslík 1362 mg
 - Vláknina 15447.8 mg
 - Vitamín A 15447.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 146.8 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, očištěné papriky nakrájíme na kostičky. Suroviny rozdělíme na dva díly.
 - 
                                2
400 g bramborových plátků opékáme na oleji asi 10 minut a během pečení je občas obrátíme. K bramborám přidáme polovinu cibule, polovinu paprik a opékáme společně asi 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Omytá rajčata nakrájíme na plátky a polovinou obložíme tortillu. Vejce rozšleháme se solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Polovinou směsi přelijeme rajčata a pod pokličkou necháme na mírném oni ztuhnout asi 15 minut.
 - 
                                4
Stejným způsobem připravíme druhou tortillu ze zbylých surovin.