Vejce s chorizem
Suroviny
- 500 g Vepřové maso mleté
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.5 kávová lžička Hřebíček
 - 2 kávová lžička Oregano sušené
 - 0.5 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 6 ks Vejce slepičí
 - 3 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 0.18 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 2 polévková lžíce Sherry brandy
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 390 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 459.2 mg
 - Draslík 621.6 mg
 - Vláknina 2895.3 mg
 - Vitamín A 2895.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.3 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velké pánvi rozpustíme sádlo, přidáme maso a smažíme za stálého míchání. Vložíme utřený česnek, oregano, skořici, mletý hřebíček, pepř a smažíme ještě 4 minuty.
 - 
                                2
Přidáme sherry, cukr, sůl, promícháme a smažíme 3 - 4 minuty, odstavíme.
 - 
                                3
Vejce rozšleháme s kousky rajčat a jemně posekanou cibulí.
 - 
                                4
Směs chorizo dáme zpět na oheň, prohřejeme a vlijeme vaječnou směs. Smažíme za stálého míchání, až jsou vejce skoro pevná. Vmícháme mléko nebo smetanu a dochutíme kořením. Ozdobíme zeleným oreganem a podáváme s teplými tortillami.