Enchiladas s vepřovým masem a zelenou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 228 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 108.4 mg
 - Draslík 592.5 mg
 - Vláknina 2869 mg
 - Vitamín A 2869 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové ramínko nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce a zalijeme vodou, aby bylo ponořené. Přivedeme k varu a vaříme na mírném plameni 40 minut.
 - 
                                2
Čili odrůdy cascabel namočíme na 30 minut do horké vody, aby změkla. Slijeme, odkrojíme stopku, čili rozřízneme a zbavíme semen.
 - 
                                3
Vepřové slijeme a necháme trochu vychladnout, potom natrháme na kousky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme jemně nakrájenou cibuli, drcený česnek a smažíme 3–4 minuty, až oboje zesklovatí. Přidáme nakrájené čili a tomatillos v konzervě. Vaříme za stálého míchání, až se začnou tomatillos rozpadat. Snížíme teplotu a vaříme ještě 10 minut, necháme trochu vychladnout a rozmixujeme.
 - 
                                4
Tortilly napaříme nebo ohřejeme v mikrovlné troubě. Kousky vepřového položíme doprostřed tortilly, zabalíme a vložíme do mělké zapékací nádoby, do které se vejdou všechny tortilly v jedné vrstvě.
 - 
                                5
Enchiladas polijeme omáčkou, aby byly celé zakryté, posypeme sýrem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C, 20–30 minut, až bude sýr bublat. Ihned podáváme.