Tortillový koláč s chorizem
Suroviny
- 500 g Vepřové maso mleté
 - 350 g Sýr Čedar
 - 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 300 ml Créme fraiche
 - 120 ml Zakysaná smetana
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 2 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Chilli paprička
 - 1 ks Koriandr čerstvý
 - 12 ks Tortilla
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Sherry brandy
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1070 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 80 g
 - Sodík 758 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 131.7 mg
 - Draslík 666.3 mg
 - Vláknina 14984.5 mg
 - Vitamín A 14984.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.8 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme mleté maso a drcený česnek, mícháme na mírném ohni, až maso zhnědne. Přidáme oregano, skořici, hřebíček, pepř a dusíme 3–4 minuty, pak přidáme sherry, cukr a sůl. Mícháme 3–4 minuty, aby se chutě spojily, odstavíme. Tortilly nakrájíme na 2 cm široké proužky. Do pánve nalijeme olej a rozpálíme. Tortilly usmažíme, až jsou křehké a zlatohnědé.
 - 
                                2
Polovinu masové směsi rozprostřeme do pekáče, na ně položíme polovinu tortillových proužků a strouhaný sýr, pak přidáme créme fraiche. Vrstvy zopakujeme. Pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 20–25 minut.
 - 
                                3
Všechny suroviny na omáčku mimo smetany dáme do mixéru. Trochu koriandru si necháme na posypání. Rozmixujeme dohladka, vložíme do rendlíku a vaříme 5 minut. Přidáme smetanu, sůl, pepř a zamícháme.
 - 
                                4
Omáčkou přelijeme zapečený pokrm a ihned podáváme posypané koriandrem.