Zelené fazolky s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 283 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 262.8 mg
 - Draslík 356.6 mg
 - Vláknina 6798.3 mg
 - Vitamín A 6798.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazolky uvaříme 5-6 minut, až změknou. Necháme vykapat v cedníku, propláchneme pod studenou vodou a znovu slijeme.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej, přidáme tenké plátky cibule a smažíme, až bude cibule měkká.
 - 
                                3
V míse rozšleháme vejce s kořením, přidáme k cibuli a smažíme na mírném plameni, až budou vejce téměř hotová, nesmíme přesmažit.
 - 
                                4
Do pánve přidáme fazolky a necháme krátce prohřát.
 - 
                                5
Směs vyklopíme na servírovací talíř, posypeme strouhaným sýrem a citrónovou kůrou. Ihned podáváme.