Smažené fazole
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 150 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 272 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 10.1 mg
 - Draslík 168.6 mg
 - Vláknina 2609 mg
 - Vitamín A 2609 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazole si předem uvaříme ve vodě.
 - 
                                2
Ve velké pánvi rozpálíme sádlo, přidáme jemně nakrájenou cibuli, kmín a mletý koriandr. Smažíme asi 20 minut, až cibule změkne a zkaramelizuje. Přidáme naběračku měkkých, vařených fazolí a smažíme, aby se prohřály. Během smažení rozmačkáme fazole vidličkou nebo šťouchadlem na brambory.
 - 
                                3
Pokračujeme, až přidáme po částech všechny fazole, pak do nich vmícháme prolisovaný česnek.
 - 
                                4
Snížíme teplotu a vaříme, až se z fazolí stane hustá pasta. Osolíme a přendáme do servírovací mísy. Posypeme sekaným čerstvým koriandrem. Navrch rozdrobíme sýr.