Frijoles charros
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 430 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 40.8 mg
 - Draslík 451.9 mg
 - Vláknina 9228.7 mg
 - Vitamín A 9228.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazole pinto v konzervě necháme okapat, vložíme do hrnce, zalijeme pivem a vaříme 5 minut při vysoké teplotě, až se část piva vsákne.
 - 
                                2
Trochu snížíme teplotu, vmícháme nakrájené, naložené chilli jalapeňo. Přidáme oloupaná, nakrájená rajčata, skořici a vaříme 10 minut, občas promícháme.
 - 
                                3
V pánvi zahřejeme špek (bůček), když se vyškvaří tuk, měly by zbýt asi 3 lžíce. Vyjmeme z pánve, přidáme nasekanou cibuli, drcený česnek a smažíme do zhnědnutí. Děrovanou naběračkou přendáme cibuli a česnek do fazolí.
 - 
                                4
Do pánve vložíme slaninu, pokrájenou na kostičky, smažíme do křupava. Celý obsah vmícháme do fazolí, osladíme a pečeme při nízké teplotě až se cukr rozpustí, stále mícháme.
 - 
                                5
Podáváme ihned nebo necháme vychladout.