Treska v pomerančové šťávě
Suroviny
- 1000 g Treska aljašská
 - 100 ml Pomerančová šťáva
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Pomeranče
 - 2 ks Rajčata
 - 2 ks Paprika zelená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Mandle plátky
 - 1 polévková lžíce Kapary
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 376 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 92.5 mg
 - Draslík 1440.1 mg
 - Vláknina 7991.8 mg
 - Vitamín A 7991.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 111 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené porce tresky osolíme, opepříme a urovnáme do nekovové nádoby. Zalijeme citronovou šťávou a necháme asi 20 minut stát.
 - 
                                2
Polovinou oleje vymastíme pekáč a vložíme do něj porce ryby. Na ně navršíme směs oloupané, nasekané cibule, oloupaných, nadrobno nakrájených rajčat a očištěných, na proužky nakrájených paprik. Přelijeme zbylým olejem, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 15 minut.
 - 
                                3
Poté přilijeme pomerančovou šťávu a pečeme dalších 15-20 minut.
 - 
                                4
Pokrm ozdobíme kapary, pomeranči nakrájenými na kolečka a mandlovými plátky.