Hovězí burrito
Suroviny
- 380 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 10 g Chilli paprička
 - 500 g Tortilla
 - 400 g Fazole červené sterilované
 - 15 g Koriandr čerstvý
 - 3 kávová lžička Kmín mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Smetana zakysaná 15%
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 657 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 1000 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 78 g
 - Cholesterol 54.2 mg
 - Draslík 1083 mg
 - Vláknina 30072.5 mg
 - Vitamín A 30072.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.7 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na nudličky osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nudličky masa, utřený česnek, nakrájenou chilli papričku a kmín. 5 minut průběžně promícháváme a dohněda smažíme.
 - 
                                3
Vložíme rajčata a smažíme další asi 3 minuty. Přilijeme šťávu z rajčat, fazole a 8-10 minut ji necháme vyvařit.
 - 
                                4
Směs rozdělíme na jednotlivé tortilly a stočíme je. Podáváme je přelité zakysanou smetanou a ozdobené koriandrem.