Fajitas se svíčkovou
Suroviny
- 500 g Hovězí svíčková
 - 100 g Ředkvička
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 450 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 250 g Cibulka jarní
 - 250 g Zakysaná smetana
 - 20 g Koriandr čerstvý
 - 25 g Koriandr čerstvý
 - 20 g Chilli paprička zelená
 - 40 ml Citronová šťáva
 - 40 ml Pomerančová šťáva
 - 20 ml Limetková šťáva
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 1 ks Avokádo
 - 8 ks Tortilla
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
 - 2 polévková lžíce Tequila silver
 - 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 994 kcal
 - Sacharidy 158 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 681 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 158 g
 - Cholesterol 56.5 mg
 - Draslík 1542 mg
 - Vláknina 50627.2 mg
 - Vitamín A 50627.2 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.5 mg
 - Vitamín E 3.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Marináda: Smícháme pomerančovou a citronovou šťávu, tequilu, nadrcený česnek, koriandr, chilli koření, mletou papriku, kmín, podle chuti sůl a pepř. Maso v marinádě několikrát obrátíme a necháme přes noc v chladničce marinovat.
 - 
                                2
Příloha: Smícháme rajčata, nakrájené ředkvičky, kolečka jarní cibulky, chilli papričky, koriandr a limetkovou šťávu. Zakryjeme a až do podávání necháme chladit.
 - 
                                3
Svíčkovou vyndáme z marinády a osušíme. Dáme ji 7-10 cm pod horký gril a grilujeme podle chuti: krvavé maso 3 minuty z každé strany, středně propečené 4 minuty a dobře propečené 5-6 minut. Přikryjeme fólií a necháme 5 minut stát.
 - 
                                4
Zatím ohřejeme tortilly podle návodu.
 - 
                                5
Maso nakrájíme na plátky, upravíme na mísu a posypeme koriandrem. Podáváme s tortillami, rajčatovou přílohou, na kostičky nakrájeným avokádem a zakysanou smetanou.