Bramborový mexický salát
Suroviny
- 1 kávová lžička Olej olivový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 ks Avokádo
 - 4 ks Brambory
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 159 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 220 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 768.9 mg
 - Vláknina 13203 mg
 - Vitamín A 13203 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vaříme 15 minut plátky brambor, poté necháme okapat a dáme vychladnout.
 - 
                                2
Avokádo rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecku, dužinu rozmačkáme. K avokádové dužině přidáme citronovou šťávu, olivový olej, nasekanou cibuli, česnek a promícháme. Přikryjeme fólií a odložíme stranou.
 - 
                                3
Smícháme nasekanou chilli papričku, nakrájená rajčata na plátky, žlutou papriku a přidáme s plátky brambor na salátovou mísu.
 - 
                                4
Avokádovou směs nandáme na salát, posypeme koriandrem, osolíme, opepříme a podáváme.