Mexická krůtí stehna v ostré omáčce
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 50 g Čokoláda hořká
 - 100 g Arašídy
 - 1000 g Krůtí stehna
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Anýz
 - 1 kávová lžička Koriandr
 - 0.5 kávová lžička Hřebíček
 - 2 ks Cibule
 - 6 ks Chilli paprička
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Máslo arašídové
 - 0.34 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 686 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 776 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 178.5 mg
 - Draslík 1146.9 mg
 - Vláknina 11803.5 mg
 - Vitamín A 11803.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.3 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu zapneme na 180°C (plynovou na stupeň 4).
 - 
                                2
Čtyři malá krůtí stehna omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem osolíme a opepříme. V pekáči rozehřejeme olej, na kterém stehna opečeme do zlatohněda.
 - 
                                3
Cibule oloupeme a pokrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme, nasekáme nadrobno, přidáme k masu a za stálého míchání vše osmahneme. Vložíme konzervovaná rajčata, vařečkou je rozmačkáme, pekáč zakryjeme a hodinu pečeme.
 - 
                                4
Mezitím rozkrojíme 2 chilli papričky, vybereme z nich jadérka a dužinu posekáme nadrobno. Umeleme hřebíček, koriandr a anýz, hořkou čokoládu (nejméně 70%) nalámeme na kousky. Stehna vyjmeme a udržujeme v teple. Do rendlíku přidáme mleté koření, nasekané chilli papričky, čokoládu i arašídové máslo a dobře vše promícháme.
 - 
                                5
Stehna vrátíme zpět do pekáče a pečeme odkrytá ještě 30 minut.
 - 
                                6
Podáváme posypané burskými oříšky a ozdobené celými chilli papričkami.